DAKAR-Bloggen

Anders Målsättning och hojval

Då är hojen till Dakar 2015 bestämd, har träffat Thomas Berglund över julhelgen och jag kommer att köpa en av hans gamla Dakar hojar komplett ready to race förutom all elektronik som FIM & ASO kräver. I övrigt behöver jag shimsa om bak dämparen och framgaffeln för att anpassa den till min vikt och körstil.

 

Eftersom jag kommer att åka Malle Moto känner jag mig väldigt trygg med hoj valet framför allt vet jag om hojens svagheter och kan vara fullt förbered på lösningar om jag skulle få några eventuella problem ute på någon stäcka, tex göra en Rassle om spridaren skulle bli tät av någon anledning. Har kört samma hoj nu i fyra år och inte haft en misständning och inga andra problem mer än att jag knäckt en sving under Tuareg pga mjuk dämpare bak.

 

Tror nog att en nyrenoverad eller ny motor fixar ett helt DAKAR med min körstil men jag kommer att plocka med en extra motor för att kunna byta om jag får indikationer på att den gamla är på väg att bli sliten, så om någon har eller känner någon som har en 450 motor till salu så är jag spekulant.

 

Malle Moto är ju klassen för dom som vill ha den ultimata utmaningen i Dakar vilket även innebär att ytterst få faktiskt går i mål, men det skapar ju även drömmar och nya mål för dom som ska komma i mål och härmed är målet satt och det är att jag ska på pallen i Malle Moto.

 

Jag kommer inte att nå målet pga min talang som hojåkare men jag kommer att nå målet via hundratals timmar träning, hög smärtnivå, smart navigering och en jävla envishet och lite sömn.

Anders