DAKAR-Bloggen

Uppdatering juli 2014

Uppdatering från den svensk-portugiska campen.


Imorgon är det den 15 juli då stänger anmälan till DAKAR 2015 för MC-klassen. Således borde vi få ett besked inom några veckor om vi är accepterade eller inte. Det har varit lite tunt med rapportering men FB-inläggen från Anders olika träningar i Mongoliet duggar tätt. Vi har dock inte varit helt inaktiva i vår kontakt med omvärlden utan hade fått möjligheten att visa upp oss och våra hojar på enduro-VM i Enköping, tack till Drillcon, Tomas Wallén och Anette Östelius som gjorde det möjligt. Tack också till min fru Christina som höll ställningarna i tältet när vi gick på strövtåg i depån eller tittade på tävlingarna. Vi fick också tillfälle, eller snarare tog oss tillfälle, att träffa Laia Sanz som rycktes från frukostbordet av två herrar som ville ha ett DAKAR-snack och en autograf. Vi fick vad vi ville också samtalet avslutades med: - See you in Buenos Aires!


Träningen går bra. Från 1 juni till i lördags har det blivit 28 träningspass på sammanlagt 32 tim och 37 minuter.
Svensk enduro 3 pass, 4 timmar
Rallystyle enduro 6 pass, 13,5 timmar. I Portugal, steniga vägar och stigar med inslag av håriga långa backar, upp och ned, med gott om sten. Ger väl inte den högsta snittpulsen men bra fart och teknikträning.
Löpning 14 pass, 9 tim 9 min
Cykel 5 pass, 5 timmar.

Jag är nu åter i Sverige efter drygt tre veckor i Portugal och kommer att fokusera på tunga MX- och enduropass.


Vi har legat lite lågt med sponsorjakten i väntan på ett positivt besked från ASO. Det finns dock dekaler kvar för de som vill ha en sådan.

På hojfronten har det inte hänt så mycket, fått en hem en ny kolfiberkåpa från Italien som är en riktig skönhet samt att jag har pillat lite med bestyckning och nålar. Börjat planera för motorrenovering.