Vad händer på Monte Ruivo?

Castro Verde - Almodovar - Ameixal - Barranco Velho - Od...

 

Vilken härlig liten utflyckt!

I morse körde jag Mikael till Castro Verde där han har styrelsemöte i morgon. Nu är hans lilla semester över och jobbet väntar. Castro Verde är en mysig liten stad och jag hade gärna tillbringat dagen här men det får bli en annan gång. Har inte så mycket för mej nu när jag är själv igen så jag hade beslutat mej för att köra via bergen och på småvägarna tillbaka till Odeaxere. Det var en upplevelse och vägen slingrade sej vackert i bergen mellan korkekar, olivlundar, tallskogar och eucalyptusträd. Det var bitvis så krokigt att jag näste mötte mej själv och blev också lite åksjuk. Gjorde några fina raster för att fotografera och mitt där ute står en svensk husbil. Vi pratar en stund om utsikten och deras resa genom Europa för att tillbringa vintern här nere. Jag blir imponerad av äventyrslystna pensionärer som vågar och vill lämna tryggheten och dra iväg och dessutom i en inte allt för ny husbil. Man kunde nästan känna/höra hur husbilen ville berätta om allt den varit med om.

Passerade en hel del små pittoreska byar men knappt en människa syntes till, en och annan lite gubbe och gumma utanför en dörr.    

När jag hade passerat Almodovar körde jag igenom ett område där man höll får. Det var inte bara en liten hobbyfarm utan det var en ”fabrik”, uj vad många får.

Man ser stor skillnad i grönska på de tre veckor jag varit här och om det nu blir en vecka med sol så kommer jag lämna ett vackert blommande Algarve på lördag.

 

//Stina

 

Quintan åter utan gäster.

Himlen är blå och det fläktar skönt så jag har matat tvättmaskinen och börjat ladda för att ställa rummen iordning för förhoppningsvis fler gäster. Det är tomt och tyst nu när Björn, Håkan och Mikael har åkt hem igen. Jag vet att dom har haft kanondagar ute på motorcyklarna och jag tror även dom var nöjda med boendet.