Vad händer på Monte Ruivo?

Min pelargon hade en blomma idag!

 

Idag slog det mej att jag åker hem när det är som finast här nere. Blommorna slår ut och träden knoppas. En otroligt fin dag med mycket arbete i trädgården. Har lärt mej att man inte bara ska stoppa in händerna och plocka löv i palmerna. Nu har jag en tumme som värker efter att ha blivit stucken av en palmtagg. Apelsinerna är fortfarande goda och träden är överfulla. Det är en lång apelsinsäsong. Vi åt den första när vi var här och tittade på huset i slutet av september och vi äter fortfarande massor. Vi har också ett mandarinträd och dom börjar bli goda nu. Det blåser och jag förstår varför Algarve är populärt bland vindsurfare. Kan vara ytterligare en gästkategori? Min goda vän och fd kollega Eva Hyvärinen som är golfare har lovat att skriva lite om golf på vår hemsida. Med golfare, vindsurfare, enduroåkare, vandrare och cyklister så borde man få lite snurr på uthyrning av rum.

Jag fick en idé om att ordna en tjejresa för oss 50+ och bördiga från Grängesberg och jag tror att det kan bli en rolig grej. Några tjejer har redan svarat att intresse finns.

Paula, vår hjälp som tittar till huset när vi inte är här kom förbi en sväng igår eftermiddag. Hon hade fina presenter med till mej. Hon virkar spetsar och broderar. Allt kanske inte är i min smak men presenter är presenter och ska få sina platser här i huset. Jag fick beröm av sonen som tyckte att jag skrivit ett bra och korrekt mail på portugisiska. Språkträningen går väl så där. Jag övar på kvällarna men när jag öppnar mun och ska prata så svarar dom  på engelska. Den vinken är ju fin.

Det var karneval i vår lilla by igår och det var mycket folk på gatorna. En upplevelse att få se trots att det finns större karnevaler att besök här på Algarve, Loule till exempel.

Har haft lite panik när det gäller betalning av elräkningar som är tänkt ska gå på autogiro. Trodde att när det står sista betalningsdag på räkningen så dras pengarna den dagen men tydligen inte. Har fått allt förklarat för mej av advokaten så nu är jag lugn igen. Man vill INTE hamna i en situation där elen slås av för man inte gjort rätt för sej.

Ja, det får räcka för den här gången. Nu ska jag hämta tvätten som nästan blåst ner till Lagos.

 

//Stina

 

P.S

Hör gärna av er om ni undrar över något när det gäller resor, aktiviteter eller bara är intresserade av att tillbringa några sköna dagar här nere. Maten är kanon och det finns även hel del goda viner att prova.