Vad händer på Monte Ruivo?

På begäran

Hörde någon säga att det var länge sen jag skrev på bloggen och jag håller fullständigt med. Blev glad av att veta att det jag skriver läses och gillas.

Nu är jag tillbaka i quintan efter att ha spenderat tre veckor i ett vackert Sverige. När jag lämnade Nora i går var det med delade känslor men nu är jag här och det är lika vackert som när jag for för tre veckor sedan.

Vad har hänt idag? Jo....

Först så kom Sorin (trädgårdsmästaren) och berättade att vår varmvattenberedare (Solar panel) som sitter på taket hade fått läckage i en säkerhetsventil förra veckan och det hade forsat varmt vatten över taket och ner i stuprännorna som nu är deformerade av värmen (plaströr). Ja ja tänkte jag och tyckte det var lite mycket stå hej runt detta. I eftermiddags hände samma sak och nu förstår jag oron hos Paula och Sorin. Vattnet är varmt! Och det rinner mycket och länge. I morgon bitti kommer mekanikern och tittar på systemet.

Under dagen har väggarna i ett rum hunnits med att målas, möblerat om sängar mellan rummen fixade jag också och nu fållar jag upp nya gardiner. Knopparna till nymålade garderoben och byrån blev riktigt fina och dom är också monterade. En murare med hantlangare har varit här och tittat på mina ideer om nya uteköket/pergolan och jag skulle få en offert om två dagar. Blev lite orolig för det var när han satt sej i bilen och skulle åka som ett Liljeholmens gick upp för honom och han förstod min "fina" ritning. Fru Falks lilla vedspis har betittats ordentilgt vill jag lova. Den ska ju om allt blir som jag vill få en central plats i pergolan.

Fiskarna lever och mår bra, växterna i trädgården mår utmärkt. Det som blommade i april/maj är nu bara grönt men andra växter har startat sin blommning. Intressant är det att följa säsongerna och se vad som växer, sover och blommar.

I morgon blir det inhandling av nya sängar till stora rummet och så ska jag försöka hitta en bokhylla till hallen. Ska bada och sola lite också!

Hej så länge från Stina