Vad händer på Monte Ruivo?

Vilken sommar!

På Quinta Monte Ruivo tar vi oss sakta men säkert framåt med våra projek. Solpanelen har fått ett nytt och fint skydd. Vi stänger helt enkelt av solen från att ladda stora delar av panelen.  Nu har vi varmt vatten men inte kokande och det känns bra så man slipper vara livrädd att gästerna ska skålla sej i duschen. Teknikern som lovade att komma gjorde som man gör ibland i Portugal, han kom inte och vi har inte hört något från honom. Det är tur man har en händig man som fixar det mesta. Den händige mannen har spenderat hela sin semester här i huset och hans ”att göra lista” har bockats av mellan motorcykelturerna.

Mikael har bland annat renoverat en gammal trädgårdssoffa som var färdig för tippen. Nu är den fin igen och kommer att hålla några år. ”Man tager vad man haver” och en gammal ribbotten från en utslängd säng funkade hur bra som helst. Lösa plattor runt poolen har lagts om mm mm.

Från midsommar har vi haft två omgångar med gäster och det har fungerat riktigt bra.

Cyklarna vi hyr ut tillsammans med kartor och turer gjorda efter önskemål har varit uppskattat. Alla papper är iordning  och vi tar nu emot alla gäster helt lagligt och enligt konstens alla regler. Complaints Book finns tillgänglig, alla skyltar sitter på plats, fakturor skrivs direkt online på Portal financas hemsida och alla gäster registeras online till gränspolisen. Mina begränsade språkkunskaper hjälper mej inte direkt, all registrering ska göras på portugisiska.

Ett utekök/grillplats för gästerna har murats. Nu återstår lite målning och sen ska vi fundera ut vilket material vi ska ha i taket. Det blir i alla fall klätterväxter runt pelare och i tak men nu funderar vi på antingen segeltak eller korrugerad plåt. Ingen ideé att förhasta sej innan vi har känt oss för lite.

En hel del har gjorts i trädgården och flera stora träd har delvis tagits bort i förhoppning att det ska bli mindre skräp att ta bort. Jag och Sorin har börjat diskutera höstens trädgårdsprojekt där plantering av vin står på listan. Vi har också börjat fundera på om vi ska försöka hitta en bonde som vill låna lite mark av oss. Som tack för lånet skulle vi kanske kunna få grönsaker och ägg? Det här är drömmar och dom måste vi få ha. En sak som vi inte drömmer är att oliverna växer och kan skördas till hösten. Apelsin och citronträden har en mellanperiod men det är konstigt för det börjar komma nya frukter samtidigt som trädet fortfarande har mogen frukt kvar. Här finns mycket att lära.

Målning av möbler och inköp av nya sängar är också klarat. Hemsidan är uppdaterad med nya bilder. Ny parabol är på plats och vi kan titta på TV igen!

Vi har mellan allt arbete också hunnit med lite utflykter och fest. Adrian och Tania bjöd oss till deras House Warming Party och det var roligt på många sätt.

Det kommer att bli en rolig och intensiv sensommar och höst på Quintan och jag hoppas att de som har bokat kommer att gilla stället.

 

Nu blir det 50-års kalas i Åmmeberg och Bergslagsrallyt på 2 hjul sen bär det av till Portugal igen.

 

Stina