Vad händer på Monte Ruivo?

Tiden går fort när man har roligt!

September och oktober bara försvann och helt plötsligt var det november och dags att stänga Quintan för några veckor.

Fyra gäng avlöste varandra och programmen varierade, allt från sköna timmar vid poolen till hårda enduro pass med Algarve offroad.

Grannbonden skördade druvor och det var behagligt att vakna på morgonen och höra ljudet från alla saxar och lyssna på plockarna som tjoade med varandra. Dom skrämde i alla fall iväg en orm som tyckte det var spännande att krypa ner i poolen tillsammans med alla tjejer från Grängesberg. Ja, vad ska man säga? Det är lätt att skratta nu i efterhand när ormen är i ”ormhimlen”.

En vecka i oktober parkerade ett lågtryck sej över området och det kom kopiösa mängder med regn, vind och åska. Jag tyckte synd om Daniel, Conny och Janne som hade prickat in sin offroadresa just den veckan. Men inga sura miner! Att det regnade in i Connys rum verkade inte heller påverka det glada humöret.

Under perioden har det varit fokus på gästerna så det har inte hänt så mycket med alla pågående projekt men nya uteköket har fått ett soltak i alla fall. Det blev inget plåttak utan vi beslutade oss för att sätta upp ett segel. Fortfarande skissar jag på ett fast tak över själva köksdelen.

I december blir det full fart med språkstudier. Två timmar privatlektioner om dagen i tre veckor borde få mej lite säkrare så jag kan börja använda portugisiska lite mera.

Leif och Inger ska också dyka upp med bekanta och det ska bli roligt att få rå om dom alla i två veckor.

 

//Stina