Vad händer på Monte Ruivo?

Nu är vår lilla fina vedspis på väg till Portugal. Spisen ska bli värmekälla i en ny pergola som vi planerar att bygga. Det här ska bli ett roligt projekt som vi hoppas kommer att stå färdigt till vintersäsongen. Vår idé är att vi och våra gäster ska kunna njuta utomhusliv även kalla vinterkvällar.

Spisen fick så klart sällskap av en massa annat skrot som symaskin, kaffemaskin, tavlor gamla hushållsprylar mm. Nu gäller det att göra verklighet av alla planer så inte prylarna bara flyttas från ett förråd till ett annat.

 

//Stina

 

Sådär, till slut så hittade jag en programvara som fungerar som jag vill. Länken ligger under fliken prislista och bokning. Lite "fippel" kvar med valutorna så svenska kronan stämmer mot euron men sen är det perfekt (ok då, när länken ser lite snyggare ut, när man i boknings rutan ser bilder på rummen, när alla rum ligger upplagda, när betalservicen och länken mot andra bokningssiter är påkopplad då är det perfekt).

Köpte en bil igår som får hämtas upp den 11 april. En Toyota Corolla modell äldre, 2006. Det blir kanon att ha en bil som står startklar i garaget när man kommer så man slipper fundera på att boka och krångla med hyrbil.

Trevlig lördag!

 

Tänk att en hel dag kan ägnas åt att hitta ett enkelt onlinesystem för bokning av Monte Ruivos rum. Jag vet hur jag vill att det ska se ut och hur det fungera. Idag har jag provat tre stycken gratis demoversioner och jag blir inte nöjd. Antingen är programmen för dyra, för krångliga eller så har dom inte de funktioner jag söker. Nu måste jag lägga ner letandet en stund och rensa tankarna lite. Jag kanske helt enkelt måste kompromissa lite.

Var ju på vinprovning i Stockholm i måndags och för en novis i ämnet var det spännande. Provningen arrangerades i Berns stora salonger och det var ca. 30 st utställare, maffigt! Några viner kände vi igen från julklappar som vi fått av vår vän Adriano, andra var helt okända. Jag ska inte ge mej in i några utlåtande mer än att det fanns många bra och goda viner. Eftersom Mikael skulle köra bilen hem så spottade han lite mer än vad jag gjorde. Även om det var ett riktigt spottande överlag så tycker jag själv att det är synd att inte svälja de goda dropparna haha.

Hann ju så klart med en liten shoppingrunda också. Inhandlade lite pyssel som ska bli fina gåvor till Quintans VIP gäster. Jag får rensa mina "datatankar" med att sy några fina presentpåsar.

Fint väder idag, eller hur?!

Önskar en trevlig kväll!

//Stina

 

Nu har jag varit hemma i Sverige och Nora en vecka och längtar redan tillbaka. Jag har så många idéer och projekt jag vill ta tag i så jag tappar fokus och håller på med allt och inget blir klart. Jag har i alla fall gjort ett förslag på en tjejresa som nu ligger ute på hemsidan. Flera programförslag kommer, det finns önskemål om både rallyresa och fler enduroarrangemeang.

Imorgon åker jag till Stockholm på Portugisiska Vinprovardagen. Det ska bli spännande och roligt. Jag får sällskap av Mikael som ska upp till Stockholm i andra ärenden så det passade kanon. 

//Stina 

Jag måste göra ett till blogginlägg idag. Har varit på mitt stamställe och käkat en kycklingsallad. När jag tragglandes beställer min mat så frågar servitören om jag är svensk och det kunde jag ju inte förneka. Vips så byter han språk och börjar prata flytande norska utan minsta brytning. En portugis som jobbat med fisk och drivit restaurang i Norge i över 20 år hade åter hittat hem till Lagos. Det blev en trevlig eftermiddag/kväll och dom andra pubgästerna fick snällt vänta på att bli serverade då jag fick all uppmärksamhet och till och med sällskap vid bordet för att dricka mandellikör. Har fått en massa tips på människor jag måste söka upp för att få tips om B&B verksamhet. Det finns tydligen ett norskt rehabiliteringscenter inte lång från där vi bor. Helt nyktert, väldigt hälsosamt men mycket dyrt tydligen. Nu åker jag ju hem på lördag men om jag ångrar mej och vill stanna så är jag medbjuden på en MC-utflykt på söndag. Erbjudandet skulle stå kvar till jag kommer tillbaka i april. Tydligen ett helt gäng som åker på söndagsutflykt och käkar lunch på ”fjället”?. Fjäll och fjäll men jag förstod att det var bergen. Har också fått mej en slev av förmaning ”var inte så typisk svensk och sitt tyst i ett hörn”. Men som sagt jag är ju inte direkt någon social butterfly. Och mitt upp i allt så ringer kära bror och vill prata en stund.

 

Portugisiska viner? Ja, absolut! Den 17 mars tänkte jag åka till Stockholm på den Portugisiska Vindagen.

 

God natt på er kära vänner!

 

//Stina